Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Уволнения в държавната компания на отбраната "Терем"

Сменят членовете на Управителния съвет на „Терем“. Освободен е и директорът на "Почивно дело", но той не може да бъде открит вече месец. С постовете си се разделят и шефът на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“, както и някои от служителите, които не вършели работата си. Това стана ясно от изказване на военния министър Георги Панайотов пред медиите.

"Ръководството на "Терем" се е ползвало от социални облаги. Извършвани са командировки в чужбина с неясна цел, без резултати. Служебни автомобили са се използвали за лични цели", оповести той.

"Понастоящем имат способност за ремонт само на стара съветска техника. Техният холдинг, за да поддържа останалите си предприятия, е дал заем на стойност 42 млн. лв. с ДДС, които никога няма да бъдат върнати. Не е направено нищо за модернизирането на групата и усвояването на нови мощности. Дружествата работят на загуба, а Съветът на директорите няма бизнеспрограма. След септември няма да имат договори и служителите няма да получават заплати", коментира още Панайотов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във