Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Уверено вървим към чакалнята на еврозоната, смята Борисов

Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов откри 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив. Борисов, посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров и зам.-министърът на Руската федерация по наука и образование Наталия Бочарова откриха заедно панаира,п защото страна партньор тази есен на панаира е Русия. В есенното издание на панаира участват над 600 фирми от 34 държави.

Премиерът поздрави всички участници и пожела успех на форума, който дава възможност да се развиват нови партньорства в бизнеса. Министър-председателят Борисов изтъкна, че държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет. 

„Досега бях с „Америка за България”, сега съм с руския посланик”, каза преди откриването на панаира Борисов, като визира посещението си по-рано през деня на Голямата Базилика. Разкопките и експонирането на красивите антични мозайки са финансирани в голяма степен именно от фондация „Америка за България”.

Борисов акцентира специално върху необходимостта да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високотехнологичните сектори. На международния панаир Борисов присъства на откриването на руския щанд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във