Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Увеличават заплатите в „Спешна помощ”

Още от следващата година ще бъдат увеличени заплатите в „Спешна помощ”. Това обеща пред БНТ  зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

„Тенденцията е през следващите пет години да продължим да увеличаваме по 20%, за да може това да бъде единият мотив за работа на колегите. На второ място, за да имат те мотивацията да работят в спешната помощ, трябва да им осигурим необходимата  апаратура, с която да могат да помагат на пациента”,  подчерта Шарков.

Заместник-министърът се ангажира да отиде във всяко едно място, където има спешна помощ. „През програма „Региони в растеж” ние кандидатстваме за 85 млн. евро и да стартираме промяната в спешната помощ още от следващата година”, обясни зам.-министърът.

На въпрос за работата на изнесените центрове заместник-министърът каза, че те не работят защото няма екипи. Той обаче подчерта, че няма да се откажат от тази идея защото целта е линейката да бъде по-близо до пациента.

За грижите за хора, които не си плащат здравните вноски, д-р Шарков обясни: „Не може да продължи изчерпването на финансовото осигуряване на цялата здравна система от хора, които не си плащат здравно-осигурителните вноски, защото всъщност всеки един от нас, плащаме техните осигуровки. Всъщност, това са хора, които ощетяват всички останали български граждани.”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във