Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Увеличават заплатите в общинските болници

Увеличават парите за общинските и областните болници. Разходите за персонал в общинските лечебни заведения ще бъдат увеличени с между 25 и 40%, а за областните болници - с около 10%. Предвижда се да се заделят и допълнителни средства за спешна и неотложна помощ, която извършват общинските лечебни заведения.  Това заяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг след среща на премиера със Сдружението на общинските болници.

"Общото увеличение, с което общинските и областните болници ще могат да разполагат, е 66 млн. лева - 28 млн. лева за общинските и 38 млн. лв. за областните болници", уточни Ананиев.

Най-голямо ще бъде увеличението при работещите в малките болници. От сдружението на общинските болници заявиха, че са доволни и това е една стъпка, която ще помогне за подобряването както на малките лечебни заведения, така и на работещите в тях. 

"Всички ние сме удовлетворени, защото в рамките на два дни се постигна нещо, което дори аз, смея да твърдя, не очаквах да се случи. Това показа за сетен път, че когото човек има добрата воля да свърши нещо, то може да се свърши в бърз оперативен порядък без да се търсят оправдания", заяви председателят на Сдружението на общинските болници Неделчо Тотев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във