Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Утвърдиха сделката за закупуването на "Челси"

Британското правителство даде лиценз за сключване на сделката за продажбата на лондонския футболен клуб „Челси“ на стойност от над 2.5 милиарда лири. Това е най-високата цена, плащана някога за спортен клуб.

Купувач ще е консорциум начело с американския бизнесмен Тод Боли, който е един от собствениците на бейзболния „Лос Анджелис Доджърс“ в САЩ. Това съобщи министърът на културата, медиите и спорта на Великобритания Надин Дорис на своята страница в Twitter.

„Ние сме удовлетворени от това, че приходите от продажбата на клуба няма да отидат при Роман Абрамович или друго лице от списъка със санкции. Искам да благодаря на всички, особено на официалните лица, които неуморно работиха, за да подготвят и приключат продажбата на клуба, което стана при запазване дейността на клуба, защита на запалянковците и футболното общество като цяло“, е написала Дорис.

По-рано и Висшата лига на Англия утвърди сделката за закупуването на „Челси“.

Припомняме, че на 10 март беше съобщено, че Великобритания е вписала Роман Абрамович в санкционния списък, а активите на предприемача в страната са замразени. След това ръководството на английската Висша лига отстрани бизнесмена от управлението на футболния клуб. Сега то е в ръцете на попечителите от благотворителния фонд на „Челси“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във