Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Успешни личности ще споделят своя опит с младежи

Варна посреща успешни млади професионалисти в третото издание на Youth Empowered. В рамките на инициативата до края на годината ще се организират множество събития, които ще подпомогнат подготовката на младежи за успешна реализация в страната.

Своите съвети за успех ще споделят с млади хора  Спас Керинов от Printivo, Мая Донева от "Социална чайна", Александър Иванов от SoftUni, популярната влогърка Антоанет Пепе и други популярни личности. Младежката конференция "Жадни за знание: Пътят към успеха" ще се проведе на 20 юни 2019 г. във Варна. Събитието е част от третото издание на образователната програма Youth Empowered, организирана от "Кока-Кола в България" и "Джуниър Ачийвмънт България". Съвместният проект за повишаване на мотивацията и квалификацията на младежи насърчава споделянето на знания, умения и успешни практики от страна на бизнес лидери.

"Твърдо вярваме, че трябва да мотивираме младежите, като им споделяме успешни примери и им дадем ценни умения и познания, които ще им помогнат да се подготвят за своята бъдеща кариера. Бъдещите специалисти, на които българската икономика ще разчита след 5-10 години, в момента са на ученическата скамейка и наша е отговорността да им помогнем да постигнат своя максимален потенциал. Бизнес, институции, образователни и неправителствени организации - всички ние трябва да се обединим и заедно да ги посветим в тайните на успешните умения и практики. Ще надграждаме усилията си в тази посока, фокусирайки се върху развитието на умения сред младите хора, които да им позволят плавното навлизане на пазара на труда след завършване на образованието им, както и успешната им реализация в страната след това, " сподели Жаклин Цочева, директор "Публични комуникации и връзки с обществеността" в компанията "Кока-Кола Хеленик България".

В рамките на събитието ще се проведе обществена дискусия за предизвикателствата пред младите хора, както и за усилията на бизнеса, институциите и университетите за преодоляването им. В нея участие ще вземат представители на "Кока-Кола", "Джуниър Ачийвмънт", личности от общината и от водещи учебни заведения в района.  

"Философия и модел на организацията ни е тясното сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание и обучение. Затова и се гордеем с устойчивостта на програмата #YouthEmpowered, в която "Джуниър Ачийвмънт" България, партнира на "Кока-Кола" за трета поредна година и заедно повишаваме уменията за работа и проактивното поведение на учениците," каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на "Джуниър Ачийвмънт" България.

Програмата Youth Empowered се инициира от 2017 г. с цел подпомагане на развитието на младежите и пълноценната им подготовка за започване на кариера и успешна реализация в страната. През предишните две издания на проекта над 3000 младежи на възраст между 16 и 26 години от 13 български града, преминаха през курсове за повишаване на тяхната работоспособност. Като част от програмата, беше създадена и първата в страната ни безплатна платформа за обучение и кариерно ориентиране.

Facebook logo
Бъдете с нас и във