Банкеръ Daily

Марияна Николова в Боровец:

Условията за ски са прекрасни, българите са по курортите

Времето в момента в планината е прекрасно, условията за ски са много добри и българите са по курортите. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на днешната си проверка из Боровец. "Контролът както от страна на Министерството на туризма, така и от всички останали органи, е безкомпромисен", коментира тя и допълни, че чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора.

"Спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC)", каза вицепремиерът и подчерта, че той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки.

Ресорният министър посети и местността Маркуджиците и поясни, че в момента има достатъчно сняг и условията за практикуване на зимни спортове са чудесни. "Радвам се, че се спазват противоепидемичните мерки, защото това бе нашата основна цел още от началото на сезона", изтъкна Николова.

По думите й мотото "Зимните спортове укрепват Вашето здраве" е припознато от българите, които се радват на прекрасните условия в планината. Тя допълни, че снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват. "С радост виждам колко скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм", посочи вицепремиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във