Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Управляващата коалиция заседава в Министерския съвет близо 3 часа

Близо три часа продължиха разговорите между представители на четирите партии в управляващата коалиция, след които участвалите не застанаха пред медиите. Пред БНР един от тях е коментирал, че спорните въпроси около отделните кандидатури за управител на БНБ и различните позиции за изпращане на военна помощ за Украйна не са били основни теми на днешните разговори. 

По рано беше анонсирано, че във фокуса на обсъждането са изпращане на военна помощ на Украйна и избора на нов управител на Българската народна банка. Коалиционният съвет е приключил, без никой да уточни темата, по която са заседавали три часа.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов по-рано днес изрази увереност, че решението за оказване на военна помощ на Украйна би събрало необходимото парламентарно мнозинство. От БСП са категорични, че нямат да допуснат оказване на военна помощ. Това потвърди отново социалистът Георги Свиленски. И Атанасов, и Свиленски обаче отхвърлиха възможността темата за военното подпомагане на Украйна да стане причина за разпадане на коалицията.

От "Демократична България" все още не са решили за кого от двамата кандидати за управител на БНБ ще гласуват - Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" или Любомир Каримански от "Има такъв народ".

БСП смята, че коалицията трябва да се обедини около решение за подкрепа на само един кандидат. "Ние ще вземем решение на заседанието на парламентарна група. Нашата позиция е, че трябва да има един кандидат общо на коалицията", каза Свиленски.

Материалът е обновен в 20:30 ч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във