Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

"УниКредит Булбанк" с поредно международно отличие

"УниКредит Булбанк" (България) грабна престижната награда "Най-добра банка в България за 2014 г." на международното финансово издание Global Finance.

Критериите, по които се определят победителите по страни, са финансови показатели, обхват на предоставяни услуги, значими иновации, клиентско обслужване, технологични нововъведения и др. За още по-голяма точност на резултатите, тази година за първи път в проучването е включена и анкета сред корпоративната читатели на изданието. Проучването, на база на което се определя най-добра банка, обхваща 22 държави от четири континента. "УниКредит Булбанк" е носител на този приз за девета поредна година.

"Банките, които Global Finance награждава, не винаги са най-големите или най-старите, но те са най-добрите в насочването на техните продукти и предложения за конкретни пазари", коментира Джоузеф Джарапуто, издател на Global Finance.

Подробните резултати от проучването ще бъдат публикувани в предстоящия брой на Global Finance през май. Церемонията по награждаването е на 11 октомври 2014 г. във Вашингтон по време на годишната среща на Световната банка и Международния валутен фонд.

"Радваме се на това ново отличие за "УниКредит Булбанк". Зад него стоят усилията на целия екип на банката, в предизвикателната среда, да продължаваме да подкрепяме клиентите си и да постигаме отлични резултати", каза главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

Тази година "УниКредит Булбанк" отбелязва 50 години от създаването си. През годините банката се утвърди не само като най-голямата банка на пазара, а и лидер по иновации във финансовия сектор. През миналата година "УниКредит Булбанк" отвори първия "Банков филиал на бъдещето" и само след месец предстои откриването на втори. Банката предлага на своите клиенти най-модерното мобилно банкиране, както и пълна гама карти за безконтактни плащания.

Към края на 2013 г. активите на "УниКредит Булбанк" достигнаха 12.7 млрд. лева. Освен по размер на активите, банката завърши миналата година като номер едно по пазарен дял на отпуснати кредити на клиенти и депозити.

Facebook logo
Бъдете с нас и във