Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Умни" решения оптимизират управлението на товарни превози

Транспортът е един от ключовите фактори за развитието на икономиката. Например, при оценката на условията за производство в даден регион и на определено изделие, основен фактор са и транспорта на суровините и транспорта на готовата продукция. При това голяма роля играят логистиката и фирмите по логистика, осигуряващи най-благоприятните условия на транспорт.

Транспортът е отрасъл, при който не се преработват суровини и не се създава нова продукция, но той създава възможност да се превозват хора и товари на различни разстояния по предварително определен маршрут. Отрасълът поглъща много капитали, но чрез него се преодолява пространствената отделеченост между производители и потребители.

В съвременния свят има изградени различни логистични схеми за придвижване на товарите от производителите до крайните клиенти. Те служат основно за оптимизирането на разходите, както и максимално удовлетворяване на качеството на транспортната услуга.

Затова създаването на умни и гъвкави решения, чрез които да се премине и през най-трудните предизвикателства, които стоят пред веригата за доставки във всички индустрии, е един непрекъснат процес.

Групата GEFCO, лидер в мултимодалните решения на веригата за доставки и европейски лидер в автомобилната логистика, подкрепя клиентите си с GEFCO VISIBILITY - уеб портал, разработен от WiseTech Global, чрез който потребителите могат да управляват всички спедиторски пратки от заявка до фактуриране, съобщават от компанията.

Чрез GEFCO Visibility, компанията прилага това решение в работата с клиентите си, за да опрости управлението на товарни превози и дава възможност да взаимодействат по-ефективно със своите екосистеми и да оптимизират процесите. Решението дава възможност клиентите да управляват въздушни, морски, сухопътни или железопътни пратки само с няколко кликвания, а също така и да наблюдават статуса на ежедневните си пратки чрез стандартни или персонализирани настройки, адаптирани към нуждите на техния бизнес.

Според Ханс Стокман, глобален директор "ИТ и иновации", GEFCO спедиция на товари, днес управлението на транспорта може да бъде комплексен процес, а "ние постоянно търсим начини да подкрепим клиентите си като го направим възможно най-рационален". GEFCO VISIBILITY е "обслужване на едно гише", където е събрана пълната информация за спедиторските операции на нашите клиенти, предлагащи с удобен за потребителя интерфейс, както и всички функционалности, необходими за мултимодалните доставки. "Ние продължаваме да усъвършенстваме това предложение, като прилагаме отзивите на клиентите, за да гарантираме, че сме в крак с бързо променящата се индустрия", допълва Стокман.

Инструментът вече успешно се използва от редица клиенти на GEFCO, включително и от дългогодишния партньор ESKA, производител на книги, игри и опаковъчни решения."Като глобална компания, за нас е важно управлението и проследяването на пратките през нашата верига за доставки да бъде възможно най-рационално и ефективно. GEFCO VISIBILITY се превърна в съществена част от процеса на управление на транспорта, която води до ефективност и прозрачност в  бизнеса", коментира Ройлоф Купъри, глобален мениджър транспорт в Eska. Основана през 1879 г. в Нидерландия със само две фабрики, сега тази компания произвежда над 250 000 тона твърд материал, създавайки гама от продукти, включително книги с твърди корици, игри за многократна употреба, пъзели, висококачествени папки и луксозни опаковки. ESKA има над 450 служители в Нидерландия, Обединеното кралство, Италия, Испания, Хонконг и САЩ.

Компанията ESKA е и един от първите клиенти на GEFCO, които използват функцията TRACY, предлагайки на клиентите си такова ниво на обслужване, което им дава възможност да управляват очакванията и да получават актуална информация за ежедневните си пратки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във