Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Украйна обеща да не прекъсва доставките на газ за Балканите

"Украинската газова компания "Укртрансгаз” обеща непрекъснат транзит на газ към Балканите, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на компанията.

„Тази година изпълнихме всички планирани работи по украинската газотранспортна система и сме готови и занапред да осъществяваме непрекъснат транзит на синьо гориво към Балканите”, е заявил директорът на Централния диспечерски департамент на „Укртрансгаз” Андрей Дацюк.

В него се отбелязва, че от 14 до 17 октомври в румънския град Пояна Брашов се е провело ежегодно международно съвещание между газотранспортните компании, осъществяващи транзит на руски газ към Балканите, на което е било съгласувано провеждането на планови профилактични и ремонтни работи на газопроводите през 2015 година и е бил подписан съответния протокол.

В съвещанието са взели участие компаниите „Укртрансгаз" (Украйна), "Газпром", "Газпром експорт", "Газтранзит" (Русия), "Молдовагаз" (Молдова), "Трансгаз" (Румъния) , "Булгаргаз" (България), "Боташ" (Турция), ДЕСФА, "Депа" (Гърция) и "Депа"(Македония).

Facebook logo
Бъдете с нас и във