Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Удължава се срокът за реализация на пури, пурети и тютюн за лула, облепени със стар бандерол

До 31 декември 2021 г. се удължава срокът за реализация на пури, пурети и тютюн за лула, предназначени за вътрешния пазар, облепени със стар бандерол, съобщават от пресцентъра на финансовото министерство.

Удължаването на срока на валидност на акцизните бандероли за пури, пурети и тютюн за лула отчита спецификата на търговията с този вид акцизни стоки, за които предвид по-високата им стойност е необходим и по-дълъг период от време за реализацията им в търговската мрежа. В някои случаи при промяна на образеца на бандерол за тютюневите изделия, периодът през който може да се реализират стоките облепени със стария образец е недостатъчен, което налага неговото удължаване.

С издадената от министъра на финансите заповед се създава сигурност за търговците, които ще могат да реализират в търговската мрежа наличните количества бавно оборотни стоки, облепени със стария образец на бандерол и няма да се наложи унищожаването на стоки, годни за консумация. Тютюневите изделия, които се продават в търговската мрежа са с платен акциз и удължаването на срока за реализацията им няма да окаже влияние върху приходите от акциз в бюджета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във