Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Удължава се срокът за проверка на дейността на "Булгаргаз"

На база на доклад на комисията от представители на Министерството на енергетиката и "Български енергиен холдинг" ЕАД се удължава срокът за проверка на дейността на "Булгаргаз" ЕАД за 2020 г., съобщиха от енерегийното министерство. Тя започна на 26 март като ще се проверяват реализираните приходи и отчетените разходи, както и отражението им върху предложената от обществения доставчик цена на природния газ за месец април тази година.
Допълнителното време за преглед на предоставената от дружеството информация, извършване на съответните анализи, констатации и изводи се налага поради големия обем на информацията, както и периода, който следва да се провери - цялата 2020 година.

Проверката започна, тъй като от Комисията за енергийно и водно регулиране бе констатирана положителна разлика за миналата година между прогнозните и отчетените от "Булгаргаз" ЕАД разходи за доставка на природен газ. В следствие на това предложената от дружеството цена на природния газ за месец април 2021 г., в качеството му на обществен доставчик, е намалена с размера на установения от КЕВР надвзет приход.

Facebook logo
Бъдете с нас и във