Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Участък от модернизацията на пътя Мездра - Ботевград вече е готов

От днес за всички видове превозни средства се възстановява движението по участъка от път I-1 (Е-79) между Ребърково и Лютидол, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Очаква се автомобилите да бъдат пуснати в ранния следобед, веднага след като бъдат поставени всички обезопасителни системи по трасето.

От средата на юни трафикът в отсечката е ограничен заради модернизацията на пътя Мездра - Ботевград.

Преминаването по участъка от I-1 (Е-79) между Ребърково и Лютидол ще се осъществява двупосочно в едно платно, като строително-монтажните работи ще продължат паралелно в съседното платно, както и по целия километраж на обекта. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и работата по трасето продължава. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

Тежкотоварният трафик, който досега преминаваше през Искърското дефиле по път II-16 Ребърково - Своге - Нови Искър - София ще бъде пренасочен към път I-1 Мездра - Лютидол, ще може да преминава и по път II-16, ако е избран този маршрут.

Модернизирането на участъка между Мездра и Ботевград е един от най-сложните като терен за преминаване от направлението Видин - Ботевград. Поради това строителството на отсечката Мездра - Ботевград, която е близо 33 км, е обособено в два участъка - лот 1 /19,3 км/ и лот 2 /13,4 км/. Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, т. е. двойно по-широко от настоящото, което е с по една лента за движение в посока.

Направлението Видин – Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от "Дунав мост 2" ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. С изпълнението му транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във