Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Турските власти освобождават от карантината българските превозвачи

Турските власти са издали разпореждане, с което освобождават българските шофьори на тежкотоварни автомобили от 14-дневна карантина при влизане в Турция.

По информация на Генералното ни консулство в Одрин, според нови указания на Министерството на вътрешните работи на Турция, българските шофьори ще могат да влизат в страната след съответен медицински преглед и дезинфекция на превозните средства. Техният маршрут на територията на Турция ще бъде определян от митническите власти. В случай че преминават транзит, те ще имат 24 часа да напуснат страната или 36 часа, когато изходът от нея е в най-отдалечения граничен пункт.

На 19 март Турция затвори границите си за леките автомобили и автобусите. Продължиха  да преминават товарните автомобили, но обработката им стана много по-бавна. Опашката от тирове на "Капитан Андреево"  бе над 30 километра.

В последните дни турските гранични служители отказваха да пропуснат десетки български камиони през границата край Свиленград. Нашите тирове са връщани обратно у нас с мотива, че трябва да прекарат 14-дневна карантина. Българските шофьори, които идват от рискови държави в Европа се сменят с нов водач на територията на страната като по този начин не се налагаше да спазват 14-дневна карантина.

От снощи почти всички автомобили се спиратт и не могат да преминат към Турция, което ще създаде огромен проблем на българския транспортен бизнес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във