Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Турската "Аджибадем" официално потвърди, че остава в България

Турската група "Аджибадем" официално потвърди информацията, че няма да продава активите си в България. Компанията ще разшири портфолиото си у нас. Инвестициите ѝ на Балканите ще достигнат 15 млн. евро.

Средствата са от продажба на акции, закупени от International Finance Corporation (IFC), част от групата на Световната банка.

"Изключително сме доволни от факта, че IFC подкрепи нашето разширяване в Европа. Това е знак за доверието, което сме получили. С тази инвестиция в България и региона ние се стремим да подобрим медицинското обслужване и здравеопазването в частния сектор и да станем по-достъпни, така че българските пациенти да могат да получат още по-добро качество“, коментира председателят на Съвета на директорите на групата Acibadem Мехмед Али Айдинлар.

През 2016 г. "Аджибадем" придоби болниците "Токуда" и "Сити Клиник". 

"Групата реши да преразгледа решението за продажбата заради подобряването на факторите в турската финансова стабилност и намаляващия валутен риск", казват от компанията. От "Аджибадем" посочват още, че предстои и реализирането на нови инвестиции. През следващата една година инвестиционния план на групата възлиза на 18 млн. лева, които ще бъдат разпределени за технологии и подобряване на сградния фонд в лечебните заведения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във