Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Търсят укрита информация за замърсяване на Варненското езеро

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров е разпоредил на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Варна да извършат проверка имало ли е укриване на информация за замърсяване във връзка с авария на тръбопровод във Варненското езеро.

Проверката трябва да установи и кои са длъжностните лица от ВиК Варна, които в продължение на 10 дни не са информирали контролните органи за констатирани аномални показания в приборите отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на Канализационно-помпената станция - Аспарухово на 15 януари 2021 г.

Контролните органи са получили нареждане до края на седмицата да докладват на министъра за констатациите от проверката, включително за степента на замърсяването и анализа на резултатите от водните проби, взети от РИОСВ и БДЧР веднага след получаването на уведомление от община Варна за аварията.

По-рано днес Емил Димитров заяви, че 10 дни се е криело от ресорното министерство, че отново е спукана тръбата във Варненското езеро. Министър Димитров обвини за това директора на ВиК-Варна.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във