Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Търсят нов член за борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за публични предприятия и контрол e публикува публична покана за номиниране на членове за избор на един независим член на Съвета на директорите на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД.

Кандидатите за поста трябва да имат поне пет години професионален опит в енергетиката и да имат висше образование и редица стандарти изисквания за заемане на подобна висока длъжност. освен това изискванията към участника са да има и професионални умения и компетенции в областта на стратегическото планиране или в областта на оперативното управление, както и по отношение на други дейности, свързани с ефективното управление на предприятия.

Конкурсът ще се проведе на два етапа, а кандидатите трябва да предложат визия за развитие на атомната централа, съгласно методика на БЕХ. Кандидатите могат да представят своите документи до 18 септември, става ясно още от обявата на агенцията.

До момента председател на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй" бе Ива Едуард Николова, а изпълнителен директор е Наско Михов. Членове на борда са Илия Илиев, Владимир Уручев и Александър Николов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във