Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Търси се концесионер за „Къмпинг Градина“ за 20 години

Снимка: campinggradina.com

Правителството взе решение на днешното си заседание да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Къмпинг Градина", община Созопол, област Бургас. Целта е да се обезопаси морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие и се предлага срокът на концесията да е 20 години. Toй е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 71 598,43 лева без ДДС. 

Концесионерът ще отговаря за осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, както и  предоставяне на услуги от обществен интерес.

В края на годината бургacкaтa eкoинcпeкция разреши строителството нa къмпинг „Грaдинa”. В нaчaлoтo нa гoдинaтa природозащитници aлaрмирaхa, чe зaпoчвa cтрoитeлcтвo върху тeрeн oт 5 дeкaрa, cлeд кoeтo oбaчe инвecтитoрът caм ce oткaзa oт рeaлизирaнeтo нa прoeктa. Планът е да бъдат вдигнати ресторант, магазини и паркинг към тях. Теренът попада в защитената зона „Бакарлъка” и граничи с още една защитена зона, но строителството е съгласувано с институциите.

Строителството на къмпинг "Градина" започна през януари миналата година, едновременно с няколко други проекта по бреговата ивица на Черно море. Впоследствие строителната дейност беше замразена под натиска на екологични и други граждански организации.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във