Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Туроператори предлагат чартъри от Полша до Варна и директни трансфери до курортите

Взети са всички необходими предпазни мерки и прилагаме строг ежедневен контрол, за да гарантираме безопасността на нашите гости по време на тяхната ваканция и почивка в страната ни. Местата за настаняване работят, спазвайки всички противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. Това е заявила вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с представители на туроператори, работещи на пазар Полша. 

България и Полша имат традиционно отлични двустранни отношения, като държавата е приоритетен туристически пазар и партньор на България. През миналата година общият брой на туристическите посещения от Полша е почти 421 хиляди, а българите, посетили Полша с цел туризъм, са над 76 хиляди.

Работи се по създаване на Национално туристическо представителство във Варшава до края на тази година, което ще има за задача да обслужва целия регион на Вишеградската четворка, които са традиционни за България пазари, е отбелязала министър Николова. Тази инициатива е част от мерките за разширяване на възможностите за привличане на туристи в условията на глобална пандемия от Covid-19.

Отчита се спад на туристи, но все пак пътуващи има, поясняват от туроператорите. 

По време на работната среща от бизнеса са отбелязали и някои проблеми при работата си. Според тях е добре да се обмисли начин за стимулиране на пътуванията с автобус на принципа на субсидиите за чартърните полети, както и „зелен коридор“ за преминаване на автобуси. Положително би се отразило наличието на чартъри от Полша до Варна и директни трансфери до курортите, посочиват още от бранша. 

Според туроператорите през следващата година може да има силно ограничаване на младежките пътувания заради въведени ограничения. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във