Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Туристите в Поморие са освободени от такси за паркиране на автомобили

Туристите, които посещават Поморие няма да плащат такси за паркиране на автомобили, реши Общинският съвет. А от община Поморие уточниха, че до края на тази година всички общински паркинги ще бъдат безплатни.

Изключи от тази разпоредба са само паркоместата на Рибарското пристанище в Поморие, което има специален и изискванията за пропускателен режим.
Няма да патрулира и репатриращ автомобил, тип "паяк". За неправилно паркирани автомобили ще следят командировани и полицаи от КАТ-Поморие.
Общината и туристическият бранш продължават да обсъждат различни мерки за подпомагане на бизнеса.

Благодарение на свойствата на морския пясък, богат на желязо (магнетит) и уникалната лечебна кал от Поморийското езеро, град Поморие разполага с уникални възможности за туризъм и почивка:


  • лиманна лечебна кал от дъното на Поморийското езеро, богата на сероводород, магнезий, хлориди, калций, калий, натрий, железни съединения, хормони и др. Има доказано антисептично и болкоуспокояващо действие и стимулира метаболитните процеси в организма;

  • рапа (езерна вода) – това е водата в Поморийското езеро, покриваща лечебната кал с химичен състав близък до течната фаза на калта и морската вода. Използва се като рапни или кални вани с много добър лечебен ефект.

  • луга – краен продукт от солодобива в Поморийските солници с многократно по-голяма концентрация на всички елементи на морската и езерната вода. Има противовъзпалително действие.

  • солена минерална вода, уникална за страната – открита е чрез сондаж през 2007 г. Извира от 70 m под земята. Водата е в пъти по-солена от морската. Не е годна за пиене, но се използва за СПА-процедури в един от хотелите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във