Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Туристите от Израел проявяват интерес към здравния и спа туризъм

Отношенията между България и Израел са изключително приятелски и тясното сътрудничество ще продължи и занапред. „Надявам се това да е последната вълна от COVID-19, за да можем да се върнем към нормалния ни начин на живот и свободното придвижване.“ Това отбелязва министърът на туризма Христо Проданов, който разговаря с посланика на Държавата Израел Йорам Елрон. Двамата са обсъдили двустранните отношения между Израел и България, както и начините за подобряване на туристопотока между двете страни.

Посланик Йорам Елрон припомня, че страната ни е изключително популярна дестинация сред гражданите на Израел и е благодарил на министър Проданов за това, че българското правителство е премахнало ограниченията за влизане от Израел. По думите му, непрекъснато се увеличава броят на израелските туристи, които идват в страната ни. „България е стратегически партньор и имаме потенциал да разширим областите на сътрудничество“, категоричен е той. Според посланика има място за развитие и на здравен и спа туризъм - туристически продукти, към които гражданите на Израел също проявяват интерес напоследък.

Министър Проданов и посланик Елрон са дискутирали и възможността за подписването на Меморандум за разбирателство между двете министерства на туризма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във