Банкеръ Daily

Марияна Николова:

Туристическият сезон ще бъде открит от 1 май

Вицепремиерът Марияна Николова придружава премиерът Бойко Борисов при визита в обсерваторията в Рожен.

Българският туристически сезон ще бъде открит от 1 май при спазване на противоепидемични мерки, съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„Идеята ни е през този сезон да ние открием малко по рано сезона от първи май, което в условията на пандемия ни дава една възможност задължително да спазваме мерките, които са предписани от здравните власти. Те ще важат, включително и санитарно-хигиенните изисквания, но в крайна сметка предстоят така наречените майски празници. Там трябва да има една прогнозируемост, а именно забраната за хотелиерите, за туроператорите да могат да се предвидят конкретните пакети“, каза тя.

Обща европейска политика ще бъде участието и на България в т.нар. електронен зелен сертификат за пътуване, заяви здравният министър Костадин Ангелов и посочи, че  всеки един турист, който иска да посети страната, ще има три  възможности.

„Едната е или да бъде ваксиниран, или да е прекарал заболяването и да има антитела, или съответно да има отрицателен PCR тест“, каза министър Ангелов.

Двамата министри заедно с колегата им Красимир Вълчев придружаваха премиера Бойко Борисов, който посети днес обсерваторията в Рожен. Вчера тя отбеляза 40 години от официалното си откриване, участва и в проект за над 11 милиона долара за радиотелескоп.

Facebook logo
Бъдете с нас и във