Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Туристическият бранш очаква около 280 000 пътувания за 24 май

"Очакваме около 280 000 пътувания за 24 май. Само времето да е хубаво. Ще видите задръстени магистрали”. Това прогнозира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

"За 3 дни за 24 май около 250 къщи за гости паднаха от търсачките, което означава - купени. Това означава, че хората ще пътуват", обясни Драганов пред Нова телевизия.

Във връзка с отварянето на границите и възможността българският летовник за избере Гърция, експертът изрази увереност, че нищо не може да помрачи светлото бъдеще на българския туризъм.

"Миналата година имаме над 20 милиона пътувания на българи в България. В Гърция отиват около 650 000. Почти толкова гърци идват в България", обясни Драганов, допълвайки, че хората, които почиват в Гърция през лятото, почиват в България за Великден или Гергьовден.

"Имаме толкова много пътувания в България. По 1 май 40 000 автомобили бяха засечени от МВР на бариерата да не напускат София. Освен това хотелите в страната работят. В търсачките има обявени 6120 хотела, които работят в момента в България", отбеляза той.

По време на извънредното положение е имало най-сериозен спад. През март са осъществени около 50% от плануваните пътувания.

Драганов оцени като много добра идеята за платформата "Преоткрий България ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във