Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Търговията с компютри, храни и цигари нараства

През юни 2017 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени намалява с 0.5% спрямо предходния месец. През юни 2017 г. оборотът в търговията на дребно нараства с 2.6% спрямо същия месец на предходната година. Това сочат данни на Националния статистически институт. 

През юни 2017 г. оборотът нараства спрямо предходния месец при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.2%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.1%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.2%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.6%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.5%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - по 0.2%.

През юни 2017 г. спрямо същия месец на 2016 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 16.2%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 13.9%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 8.5%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - със 7.0%. Намаление е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 16.2%.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във