Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Търговци ще съдят общината заради ремонта на "Граф Игнатиев"

Собственици на търговски обекти по ул. "Граф Игнатиев" завеждат иск срещу Столичната община заради претърпени финансови загуби по време на ремонта. Магазини и заведения фалират след проточилите се месеци наред ремонтни дейности в района, съобщава "България он еър".

"Това е улицата на дребния бизнес в България и този, който е предвидил този ремонт, е трябвало да знае, че това ще убие 70% от бизнеса и той уби, включително и в много голяма степен този на моя син. Ако не бях аз да помагам, нямаше да може да оцелее. Виждате сравнително пълни магазини, защото нови хора дойдоха, след като предишните си отидоха", обяснява Дияна Дамянова - собственик на търговски обект

Потокът от хора пред магазините е намалял драстично, а по думите ѝ камерите на магазина на семейството ѝ са показали, че за една година пред него само за 40 дни е имало работници.

Търговците ще заведат колективен иск, което според юристи е хубава форма за хората заедно да защитят правата си и да поискат справедливо обезщетение от Столичната община.

Основният им аргумент е, че преди да започне проточилият се ремонт, не е направена оценка на въздействието, която е задължителна и е трябвало да се предвиди, че ако така се процедира, ще страдат търговците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във