Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Тристранният съвет ще обсъди Плана за възстановяване и устойчивост на България

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание от 15 ч., съобщиха от правителствения пресцентър.

Ще бъде обсъден проектът на План за възстановяване и устойчивост на Република България.

До 29 ноември е срокът за обществено обсъждане на този документ. 

В плана са обособени четири стълба със съотвения финансов ресурс за изпълнението на всеки от тях - „Иновативна“, „Зелена“, „Свързана“ и „Справедлива“ България. 

С Националния план ще се разработят планове за икономическо и социално възстановяване на страната и икономиката от кризата, породена от пандемията. В него трябва да се заложат и реформи, които да спомогнат за "зелена" и цифрова трансформация на икономиката в контекста на целите на планираната "зелена сделка". 

Тази сутрин ще има дискусия относно Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България, която ще се проведе от 11 часа. Във фокуса й ще бъде четвъртият стълб от Плана - „Справедлива България”. Разговорът ще постави специален акцент върху здравеопазването, социалното включване, групите в неравностойно положение, промяната на работата на публичните институции, за да може те да бъдат много по-близо до нуждите и очакванията и на гражданите, и на бизнеса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във