Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Тристранният съвет ще обсъди изплащането на компенсации на работодатели за запазване на заетостта

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание от 11 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на Постановление за изменение и допълнение на Постановление № 55 на Министерския съвет от 30 март за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на заетостта на работниците и служителите, преустановили работа поради обявеното извънредно положение.

Съветът ще обсъди и допълнителни социални и икономически мерки, предложени от работодателските и синдикалните организации.

Като точка трета от дневния ред Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на Наредбата за структурата и организацията на работната заплата.

В рамките на заседанието ще бъдат избрани ротационни заместник-председатели на Националният съвет за тристранно сътрудничество, съответно от организациите на работниците и служителите и на работодателите, съгласно чл. 3а, ал. 4 от Кодекса на труда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във