Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Три свлачища ще забавят строителството на участък от АМ "Струма"

Зам.-министърът на регионалното развитие Иван Шишков инспектира т.нар. железен мост в Симитли

Три свлачища от двете страни на тунел „Железница“ ще забавят завършването на участък от автомагистрала „Струма“. Това обяви пред репортери в Симитли служебният зам.-министър на регионалното развитие Иван Шишков след като инспектира строителството на аутобана. По участъка след края на трасето в движение към Благоевград, преди виадукта, както и след тунела, работата е спряна преди година и половина. Едва сега проектът за укрепване е внесен в Агенция „Пътна инфраструктура“. Може да се стигне дотам, че и виадуктът, и тунелът да бъдат завършени, но да няма да има път до тях, изтъкна Шишков. Всеки спечелен ден от изоставането на работата е победа, каза още той. Именно затова от строителното министерство са започнали инспекции на трасетата. Освен компенсиране на забавянето, целта е извършване на строителство по всички правила на закона. 

Зам.-министърът подчерта, че се предвижда работата по тунел „Железница“ и на виадукта, изпълняван чрез потактово избутване, да приключи в срок. На виадукта се поставя хидроизолация на платното в посока Кулата – София, след което ще започне асфалтиране.

Служебният зам.-министър инспектира началото на строителството на т.нар. железен мост в Симитли. Съоръжението, което ще осигурява достъп до магистралата, ще бъде демонтирано и на негово място ще бъде построено ново. Целта е повишаване на безопасността на пътуващите. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи на стойност близо 4 млн. лв., осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“, е до края на годината. "Ще контролираме работата, за да бъде спазен срокът", изтъкна Шишков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във