Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Три големи аутсорсинг компании отварят офиси в Пловдив

Три от петте най-големи аутсорсинг компании ще отворят врати в Пловдив в следващите няколко месеца. Това съобщи кметът на града Иван Тотев пред Дарик радио. Подробна информация за инвестиционните намерения на 3-те компании ще бъде официално обявена на 30-ти октомври, когато в Пловдив ще се проведе еднодневен бизнес форум „Outsourcing Destination Bulgaria". За събитието в града се очаква да пристигнат представители на около 100 фирми от IT и аутсорсинг бранша.

Голямата цел на форумa е да промотира Пловдив и възможностите, които предоставя града за развитие на този тип индустрия. На него ще бъдат обсъдени сътрудничествотомежду IT и аутсорсинг бизнеса,образователните институции, както и предимствата на възможностите за инвестиции извън пределите на столицата.

По думите на кмета различни анализи сочат, че в следващите няколко години Пловдив ще има нужда от минимум 50 хил. квадратни метра офис площи от клас А, за да покрие нуждите на бранша. „Вече имаме инвестиционно намерение за строеж на офис сграда и производствена база за печатни платки в квартал „Гладно поле", разкри още градоначалникът.

Той е категоричен, че Пловдив има своите конкурентни предимства пред София, заради по-ниските наеми на офис площи, лесното придвижване из града, както и по-малките заплати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във