Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Трейс" ще поддържа софийски улици и в следващите 4 години

Строителната фирма "Трейс Груп Холд" е сключила договор за поддръжката на улиците в три столични района - "Витоша", "Лозенец" и "Триадица". Това става ясно от съобщение на дружеството до Българска фондова борса. Контрактът между Столична община и фирмата е за следващите четири години.

Дружеството печели поръчката с оферта от 1 млн. лв. Ще припомним, че "Трейс" поддържаше улиците в тези райони и през последните четири години. Любопитна подробност е, че офертата на "Трейс" включва само абонамент за поддръжка. Отделно всеки кандидат е дал цени за различни ремонти дейности, които обаче ще се възлагат по преценка на Столична община при необходимост. Ремонтните дейности плюс абонамента не могат да надхвърлят 16.7 млн. лв. без ДДС за срока на договора. 

Като цяло поръчката е разделена на 7 зони. Общата индикативна стойност на търга е 117 млн. лв. без ДДС. Колкото до кандидатите, сред тях личат имената на добре познатите "Трейс Груп Холд", "ГБС - Инфраструктурно строителство", "Грома Холд" (бившето "Агромах) и "Хидрострой". В процедурата има и предрешеност - за зона №7 единственият кандидат е ГБС - част от "Глаболгарстрой", с ценова оферта 2.47 млн. лева. 

Засега не е постъпвала информация за други сключени договор с изпълнители. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във