Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Транспортният министър смени ръководствата на още държавни фирми

Пламен Станчев поема управлението на "Летище София“ ЕАД със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев. Настоящият изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД Красимир Пешев е назначен за член на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД заедно с Дойчин Ангелов, до провеждането на конкурсна процедура.

От състава на управлението на "Летище Пловдив" ЕАД излизат без да са освободени от отговорност, Пламен Спасов и Петър Георгиев. Извършен одит в дружеството установи, че то е в тежко икономическо състояние. За последните три години е констатирана счетоводна загуба в общ размер на почти 3 милиона лева, дължащи се на лошо управление и липса на адекватни управленски решения.

В понеделник министър Събев смени ръководството на "Холдинг БДЖ" заради липса на резултати. За изпълнителен директор на дружеството бе назначен досегашният управител на „БДЖ – Товарни превози“ инж. Ангел Стоянов. Според запознати той е един от последните експерти железничари, останали на работа в компанията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във