Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" при Видин и "Кулата"

На границата с Република Гърция: На ГКПП Кулата трафикът е интензивен за товарни автомобили. Преустановено е преминаването през ГКПП Златоград поради усложнение на епидемиологичната обстановка на гръцка територия. На останалите пунктове гръцките гранични власти временно пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони.

На границата с Румъния: На ГКПП Дунав мост Видин трафикът е интензивен за товарни автомобили, а на ГКПП Дунав мост Русе трафикът е нормален за товарни автомобилиВременно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. По информация на румънските гранични власти, от 25 март български граждани, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Мерките не се прилагат за водачите на товарни превозни средства с капацитет над 2.4 тона. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП Русе - Гюргево и ГКПП Видин - Калафат. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. От 13 май на ГКПП Оряхово по фериботната линия Оряхово-Бекет-Оряхово ще работи само българската фериботна платформа в интервала от 05:00 до 22:00 часа.

На останалите ГКПП по границата: с Република Турция - Лесово и Капитан Андреево, и с Република Сърбия - Калотина, Връшка чука и Брегово,  трафикът на товарни автомобили е нормален.

На границата с Република Северна Македония: На ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален. На влизане в Република Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево - ГКПП Деве баир.

Facebook logo
Бъдете с нас и във