Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Трафикът е интензивен на граничните пунктове "Дунав мост" при Видин и "Калотина"

Трафикът е интензивен на граничните пунктове "Дунав мост" при Видин и "Калотина", съобщават от МВР.

На границата с Румъния, на ГКПП "Дунав Мост Видин", трафикът е интензивен за товарни автомобили на вход и изход. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. По информация на румънските гранични власти, от 25 март български граждани, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Мерките не се прилагат за водачите на товарни превозни средства с капацитет над 2.4 тона. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП Русе - Гюргево и ГКПП Видин - Калафат. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата със Сърбия, на ГКПП Калотина, трафикът е интензивен за товарни автомобили на вход, но на ГКПП "Връшка чука" и ГКПП "Брегово" трафикът на товарни автомобили е нормален. На трите пункта от сръбска страна не се пропускат пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки. Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на българските Олтоманци и Стрeзимировци.

От полунощ отпадна временната забрана за влизане в България от Турция. Това обаче не отменя мярката за поставяне под карантина на гражданите, преминаващи във всяка от двете държави.

Facebook logo
Бъдете с нас и във