Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Toyota ще започне съкращения в завода си в Русия през ноември

Японският автомобилен концерн Toyota ще започне съкращения в завода си в Санкт Петербург през ноември. Това съобщава ТАСС, като се позовава на вицегубернатора на Санкт Петербург Валерий Москаленко.

„Планира се провеждането на организационни и регулярни събития в завода на Toyota през ноември-декември. Служителите, които напуснат по споразумение на страните, ще получат значителни обезщетения и ще запазят VMI за една година след уволнението си“, коментира Валери Москаленко.

Фактът, че японският автомобилен концерн Toyota реши да спре производството на автомобили в Русия, стана известен през септември тази година. В същото време корпорация ще запази присъствието си на руския пазар, изпълнявайки гаранционните задължения, доколкото е възможно.

Заводът на Toyota в Шушари започна работа през 2007 г., така че производството на автомобили в Руската федерация от японската компания се извършва от 15 години.

На 24 септември беше съобщено, че друг японският автомобилен производител - Mazda, също обмисля възможността за пълно спиране на производството на автомобили в Русия.

В България официален вносител и представител на Toyota e българската компания "Тойота Балканс" ЕООД - София, собственост на мултинационалния автомобилен дистрибутор, корпорацията Inchcape plc, чиято централа е в Лондон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във