Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Товарни автомобили минават през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Ормениеон" в двете посоки

Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Ормениеон" в двете посоки, съобщиха от МВР.

Товарни автомобили преминават и през ГКПП "Кулата" – "Промахон", където трафикът е интензивен на вход за товарни автомобили.

На ГКПП „Маказа“ - „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3.5 тона.

Припомняме, че от 22 юли през  ГКПП „Илинден“-„Ексохи“ и ГКПП "Ивайловград"- "Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната ще важи до 4 август.

Влизането на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и  „Маказа“.

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr  Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно в деня, предхождащ пристигането им в страната. 

В Румъния се пропускат български граждани, без да им бъде налагана карантина.

На ГКПП Калотина трафикът е нормален за товарни автомобили.

Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция.  На ГКПП Капитан Андреево и  ГКПП Лесово трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във