Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Тотев: С панаира вече има нова ситуация

Като политици трябва да се съобразяваме с очакванията на хората. Общинският съвет в Пловдив отговори на тях и в това няма нищо нередно. Така кметът на града Иван Тотев коментира пред журналисти поредната промяна в позицията на местния парламент по повод получаването на дялове от Пловдивския панаир от държавата.

Преди осем месеца общинския съвет отхвърли единодушно акциите, като с това демонстрира обида, че и Варна получава дял, колкото Пловдив. На 13 април беше решено все пак да се влезе в съдружие с Георги Гергов в панаира. Решението на общинските съветници идва ден след нареждане от Бойко Борисов.

"Преди две седмици не малка част от пловдивчани искаха да вземем тези акции и да построим Дом на операта в Панаира, намираха това място за най-подходящо. В подписка бяха събрани над 13 000 подписа. Но вече имаме други очаквания, имаме друга ситуация", обясни Иван Тотев.

Той обяви, че пловдивският панаир е над всички, като е емблема на града. "Панаирът го е имало и преди нас, ще остане и след нас. Моментът е важен, защото трябва да вземем най-правилното решение", добави кметът на Пловдив.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във