Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Топлофикация София" въвежда нова мощност за производство на ток

В последните дни на годината "Топлофикация София" ЕАД приключи 72-часовите проби на изцяло ново съоръжение - турбогенератор (ТГ) №3 в ТЕЦ „София Изток”, който след турбогенератор ТГ №4 е второто модерно съоръжение, въведено в експлоатация за последните две години.  Това съобщиха от столичното топлофикационно дружество.

Според информацията това е поредната стъпка в обновяването на мощностите на дружеството. То  е важен  етап към предстоящата в следващите години цялостна модернизация по споразумението на Столична община и Американската агенция за търговия и развитие /USTDA/.

Проектът за „Модернизация на турбогенератор ТГ-3 в ТЕЦ „София Изток” с нова противоналегателна турбина”  извежда "Топлофикация София" в качествено нов етап на развитие, с ново високоефективно съоръжение, отбелязват от фирмата. Изпълнението на проекта  е  финансирано с европейски средства. 

Извършените преди дни 72-часови проби имаха за цел да покажат готовността на новия агрегат за експлоатация, който с включването си в енергийната система на България през януари ще подпомогне производството на електроенергия в тежките зимни месеци. 

По данни на производителите на новата турбина Siemens Brno s.r.o. въвеждането й в експлоатация ще повиши значително, както ефективността от производството на топлинна и електроенергия, така и качеството на услугите към крайните потребители на „Топлофикация София“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във