Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Топлофикация Перник" се отказа да използва като допълнително гориво RDF и шисти

С уведомително писмо "Топлофикация Перник" АД е оттеглила инвестиционното си намерение за изгаряне на RDF и шисти, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ - Перник. Дружеството е декларирало пред екоинспекцията желанието си за прекратяване на процедурата по разглеждане на инвестиционното предложение за "Добавяне при работа на горивната инсталация ТЕЦ "Република" за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива - биомаса, шисти и RDF".
Дружеството е внесло ново инвестиционно намерение за „Добавяне при работа на горивна инсталация ТЕЦ „Република“ за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива – биомаса“, за което ще бъде проведена нова процедура съгласно Закона за опазване на околната среда.

От „Топлофикация Перник“  уведомяват, че смилането на биомасата ще се  извършва чрез нови съоръжения. За съвместното изгаряне на въглища и биомаса ще бъдат частично преустроени парогенераторите №4 и 5. Според разчетите на дружеството инвестицията в преустройството и  новата техника ще е на стойност 2.4 млн. лева.

ТЕЦ "Република" е топлоелектрическа централа в Перник на въглища. Започва да функционира през 1951 г., има капацитет 180 MW. Централата разполага с пет парни котела.

Facebook logo
Бъдете с нас и във