Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Томислав Дончев: Кризата означава и възможности

Главното предизвикателство е да инвестираме не в съществуването си днес, а в условията за устойчиво бъдеще утре. Това е заявил заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев на 11-ото  издание на Виенския икономически форум, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.

За всички е ясно, че живеем във времена на криза - не само финансова и икономическа, но и геополитическа, е посочил вицепремиерът Дончев. Кризата обаче означава и възможности, ако има политическа воля за трудни решения и провеждане на реформи с дългосрочен хоризонт, е изтъкнал той.

Сред основните приоритети на правителството вицепремиерът е очертал ясна визия и готовност за постигане на устойчива среда за икономическо развитие, постигната чрез стабилност на институциите, условия за дългосрочно развитие на обществото и бизнеса, ефективна и прозрачна система за управление на ресурсите от европейската солидарност, национална и енергийна независимост, качествено образование и защита на социалните права.

Томислав Дончев е подчертал, че участието на България в този форум на високо политическо, дипломатическо и икономическо ниво е знак, че държавата има политическа воля и доверието на своите партньори на Балканите и в Европа.

По отношение на икономическата политика като основни приоритети Дончев е посочил постигането на растеж чрез подобряване на условията за бизнес за производителите и износа, електронното управление като гарант за ефективна администрация и превенция на корупцията, облекчаване на административната тежест, насърчаване на чуждестранните партньорства и подчертаване потенциала на България като  дестинация за инвестиции с висока добавена стойност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във