Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Тютюнопроизводителите: Има неразплатени количества тютюн от 2015 г.

В момента имаме проблеми с неразплатени количества тютюн от предходната стопанска 2015 г., заяви Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, пред БНР.

"Предстои стартът на изкопната кампания за стопанската 2016 г. Има тютюнопроизводители, които са произвели тютюн, но нямат договор и имат проблеми с реализирането на тютюневата суровина. Има обаче и тютюнопроизводители, които за едно и също количество тютюн имат договор с три-четири фирми. Това е лошото, което се получава в нашия сектор и е една от причините за създаване на сътресение по време на изкупната кампания", обясни Филев. 

Министърът на земеделието Десислава Танева заяви в понеделник, че и през 2017 г. ще бъде осигурено финансиране за тютюневия отрасъл.

„За България сектор „Тютюн“ е изключително важен и болезнен. Както тази година, бюджетът беше възможен и получихте финансова подкрепа. На прага сме на новата бюджетна година и финансирането за сектора и следващата година ще бъде осигурено“, заяви Танева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във