Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

The New York Times изненадващо смени главния редактор

Американското издание The New York Times ("Ню Йорк Таймс") внезапно отстрани един от най-добрите главни редактори на вестника Джил Абрамсон, след по-малко от три години на тази длъжност и избра управляващия директор Дийн Бакет за неин заместник.

Абрамсон беше първата жена главен редактор в 160-годишната история на влиятелния американски вестник. Нейният наследник, 57-годишният Бакет, е носител на наградата "Пулицър" и бивш редактор на Los Angeles Times и ще бъде първият редактор от афро-американски произход в "Ню Йорк Таймс".

Промяната е последният явен признак за бъркотията в New York Times Co., която е под контрола на семейство Окс Сулцбергер. Компанията продава активи, намалява персонала и търси нови източници на приходи, заради спада на печалбата от реклами в печата.

И въпреки, че цената на акциите на издателската група се стабилизираха, а последните тримесечни печалби надминаха очакванията, бизнес моделът на "Таймс", подобно на други вестници, остава под сериозен натиск.

Според информация на The New Yorker, Абрамсон е имала конфронтации с директорите на компанията, след като е разбрала, че заплащането и бонусите й са по-ниски от тези на Бил Келър, който тя наследи на поста през 2011 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във