Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Tesla стъпи в Европа

Първият завод на Tesla Motors извън територията на САЩ отвори врати в холандския град Тилбург. Фабриката, бе официално открита лично от шефа на компанията Елон Мъск. Tesla изнесе мощности в Холандия с цел да задоволи постоянно нарастващия интерес към електромобила Model S в Европа. В Тилбург ще се сглобяват всички модификации на Model S, включително и най-мощната P90D.

Строежът на фабриката започна през 2013 година, а след завършването на завода в него ще работят 180 души. Холандците ще сглобяват компоненти, доставени от Америка. Готовите каросерии ще се окомплектоват с окачване, електромотори и батерии. Планът е работниците да сглобяват по 450 електромобила на ден или по около 21 хил. на година. Според компанията, капацитетът лесно може да бъде увеличен, когато започнат продажбите на кросоувъра Model X.

Интересно е да се отбележи, че новата фабрика на Tesla разполага със 750-метрова изпитателна полоса с участъци с разнообразно пътно покритие. Там готовите електромобили ще бъдат тествани със скорост 110 километра в час.

От компанията обещават, че продукцията е предназначена изцяло за европейския пазар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във