Банкеръ Daily

От днес:

Терминал 2 ще обслужва всички самолети, кацащи през нощта

Пътниците на всички кацащи на летище „София“ през нощта самолети вече ще бъдат обслужвани само на Терминал 2. Промяната влиза в сила от днес, а целта е да се ускори обработката на документите и преминаването на пасажерите през контролните гишета.

Решението за преместването на пристигащите вечерни полети е по инициатива на мениджърския екип на концесионера на столичната аерогара „СОФ Кънект“ и е взето след обсъждания и срещи с Главна дирекция „Гранична полиция“, Столичната регионална здравна инспекция и наземните оператори. Така всеки кацнал самолет между 20:00 ч. вечерта и 8:00 ч. сутринта ще бъде обслужван на новия терминал на летището.

Промяна обаче няма да има за полетите, кацащи по разписaние преди 20:00 и след 8:00 ч., които досега са били обслужвани от Терминал 1. Според ръководството на летище „София“ така ще се избегне неудобството за пътниците и техните посрещачи.

В същото време всички бизнес полети, независимо от времето на кацане, ще продължават да се обслужват също от Терминал 1.

Във връзка с въведената промяна и за улеснение на пасажерите, се удължава работното време на безплатния транспорт между двата терминала, като той става денонощен. Така специалният автобус ще превозва пътниците между Терминал 1 и Терминал 2 вече и в периода между 20:00 и 8:00 ч.. От летището уточняват още, че изходът към автобусите за пътниците от вътрешните полети е ремонтиран, като е сменена подовата му настилка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във