Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Терем" ще ремонтира хеликоптерите на армията за 38,7 млн. лева

Държавната компания "Терем" ще ремонтира вертолетите Ми-17 и Ми-24 срещу 38,7 млн. лева.

Министерството на отбраната е сключило рамково споразумение за четири години. 67% от тази сума –25,93 млн. лв., ще отидат в три руски компании. Това са дружеството "Вертолеты России", което ще достави оборудването, необходимо за ремонта и ще получи 31% от общата стойност на поръчката. "Уралският завод за гражданска авиация" ще направи основен ремонт на двигателите срещу 34% от сумата, а "150 авиоремонтен завод" и "Московският вертолетен завод" ще извършат ремонт на спомагателни съоръжения срещу 2% от стойността на поръчката.

Хеликоптерите се нуждаят от основен ремонт като "Терем" ще работи с подизпълнител - дружеството Терем-Летец, което ще получи 24% от общата стойност на договора.

"Терем" е холдингова компания, специализирана в ремонт, модернизация и логистична поддръжка на авиационна техника - самолети, самолетни двигатели, вертолети и самолетообслужваща техника; кораборемонт – кораби, въоръжение и техника за ВМС; автобронетанкова техника – танкове, верижни и колесни бронемашини, товарни и лекотоварни автомобили, джипове, автобуси и производство на резервни части; стрелково, артилерийско, ракетно въоръжение и боеприпаси; радиолокационна и свързочна техника.

Компанията е едноличен собственик на капитала на: „ТЕРЕМ - Летец” ЕООД – София - ремонт на авиационна техника (вертолети), „ТЕРЕМ - КРЗ Флотски арсенал Варна” ЕООД – Варна – ремонт на кораби, въоръжение и техника за Военноморските сили, „ТЕРЕМ - Овеч” ЕООД – Провадия – ремонт на автомобилна и бронирана техника, „ТЕРЕМ - Хан Крум” ЕООД – Търговище - ремонт на бронетанкова техника и производство на резервни части, „ТЕРЕМ - Ивайло” ЕООД – В. Търново - ремонт на класическо, артилерийско и ракетно въоръжение. Унищожение и демилитаризация на оръжейни и ракетни системи, „ТЕРЕМ - Цар Самуил” ЕООД – Костенец - ремонт и утилизация на боеприпаси. Също така притежава минотарни пакети дялове от капитала на: „ТЕРЕМ - Ген. Вл. Заимов” ООД – Божурище - ремонт на радиолокационна и свързочна техника, приблизително 26% от капитала на дружеството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във