Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Теменужка Петкова: Върбакова е завършила лингвистика, а мъжът й - атомна физика

Познавам Гинка Върбакова от 20 години – и нея, и семейството ѝ. Тя е млад, интелигентен и почтен човек. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова.за собственичката на "Инерком", която е напът да придобие активите на ЧЕЗ в България

Самата Петкова подаде оставка заради напрежението около сделката  и познанството с Върбакови. Все пак коалиционните партньори в правителството решиха през изминалата седмица, че няма да приемат оставката ѝ.

Петкова обясни пред bTV, че с Гинка Върбакова и съпруга ѝ я запознал неин познат, който по-късно станал кум на двойката. Върбакова е завършила лингвистика, а съпругът ѝ – атомна физика, стана ясно от думите на енергийния министър. Гинка и Славчо Върбакови не са участвали в приватизационни сделки и обществени поръчки. Петкова пък подала оставка, "в момента, в който разбрала", че Върбакова е одобрена за купувач на активите на ЧЕЗ,  за да нямало съмнения около сделката. Теменужка Петкова бе категорична, че общ бизнес с Върбакова няма.

Енергийната министърка отбеляза, че няма нищо притеснително в това Гинка Върбакова да купи българския бизнес на чешкото дружество.  По думите й няма как държавата да стои зад сделката между "Инерком" и ЧЕЗ. Петкова опроверга твърденията на чешкото дружество, като посочи, че във времето й на енергиен министър не е получавана оферта към държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ. 

Наскоро лидерът на ДСБ Атанас Атанасов сподели, че Славчо Върбаков е енергичният двигател на семейния бизнес и той е известен на ДАНС заради афера с фалшиви телефонни импулси, които източвали БТК.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във