Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Теменужка Петкова: Никой от правителството не знаеше изхода по сделката за ЧЕЗ

Никой от правителството не знаеше изхода по сделката за продажбата на ЧЕЗ. Това заяви министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол над службите, цитирана от БГНЕС.

Ние не продаваме нищо, продава чешката страна. Тя продава активи на територията на България, които са стратегически за България. Българското правителство не е могло да има никаква роля в тази сделка. Тази сделка ескалира много напрежение, което е преувеличено, според мен, заяви Петкова.

Напрежението, което ескалира придобива застрашителни размери и премиерът Борисов нямаше друг ход, освен да проведе разговори, за това да се обсъди българската държава да има контролно участие по отношение на активите на ЧЕЗ, каза министърът в оставка.

Според Теменужка Петкова създалото се напрежение е било изкуствено акумулирано.

„Почтен човек съм. През целия си живот съм работила за това да се спазват интересите на държавата и да се спазват законите. Мое задължение беше да кажа, че познавам тези хора, когато стана ясно кой е купувачът. Представям си какъв щеше да бъде потокът от упреци към мен и правителството за оказване на натиск, ако не я бях подала“, заяви още Теменужка Петкова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във