Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Телетол" АД не предоставя услуги за плащане на пътни такси

Дружеството "Телетол" АД не предоставя услуги за плащане на пътни такси – е-винетки и тол, и не извършва никакви дейности, възложени от Агенция "Пътна инфраструктура". Това посочват от АПИ, след като вчера специализираният съд остави в ареста певицата Лиляна Деянова - ЛиЛана и съдружника й Мартин Димитров. Те са с обвинения за източване на пари по европрограмата "Иновации и конкурентоспособност".

Дружеството на Лиляна Деянова и Мартин Димитров е вписано в регистъра на Националните доставчици на услуги (НДУ), поддържан от АПИ, но няма влезли в сила договори. АПИ прави това уточнение по повод неточни информации в медиите относно ареста на представители на дружеството.

"Телетол" АД имаше сключени два договора с АПИ, съгласно действащите до 29 ноември 2019 г. общи условия, определящи правилата за продажба на е-винетки и тол от НДУ. Договорът за събиране на винетни такси е прекратен, защото не е постигната оперативна съвместимост с електронната система, а този за тол – не е подписан от "Телетол" АД, съгласно промяната в Общите условия от 29 ноември 2019 г. и новите правила.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във