Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„Телелинк БСГ“ ще разпредели 6-месечен дивидент

Технологичната компания „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД ще разпредели шестмесечен дивидент за тази година. Решението за това ще вземе извънредното общо събрание, насрочено за 21 септември. Проектът за решение предвижда „Телелинк БСГ“ да плати на притежателите на негови акции общо 10.12 млн. лева, което прави по 0.81 лева на акция.

През миналата година компанията разпредели по 0.82 лева от печалбата за първата половина на 2021-а. За месеците между юли и декември обаче акционерите не получиха дивидент.

Сега парите ще се съберат от печалбата от миналата година - 2 4429 535 лева, а останалите 7 695 465 млн. лв. ще са от положителния финансов резултат от първата половина на 2022-ра.

Преди гласуването на 6-месечен дивидент акционерите трябва да приемат изготвения финансов отчет за първото полугодие. Според него размерът на нетната печалба за периода е 12.89 млн. лева при 12.97 млн. лева година по-рано. Този резултат се получава на фона на годишен спад на нетните приходи от продажби и на разходите.

Предвижда се също общото събрание да обсъди и гласува предложението за удължаване с една година на мандата на досегашните членове на надзорния съвет на „Телелинк БСГ“ - Ханс ван Хувелинген – независим член, Иво Евгениев Евгениев и Борис Немсич.

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“  и контролираните от него фирми се занимават с предлагане на решения за телеком оператори, корпоративни мрежи, хибридни облачни решения, програмни услуги, модерно работно място и информационна сигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във