Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Телефонни измами и злоупотреба с името на фонд „Земеделие“

За нов вид измама съобщи изпълнителният директор на Държавния фонд „Земеделие“ Борис Михайлов. По думите му това е във връзка със стремежа на Фонда да ускори финализирането на близо 2000 проекти за 500 млн. лева, които са били забавени, някои от тях с 20-30 месеца.

"Чувам обаче - до нас достига от достоверни източници, че хора с румънски номера на телефоните - т.е. българи, които играят ролята на, аз ги наричам "телефонни измамници", звънят и искат пари, да получат някакъв процент върху това нещо. Това ви моля да го предадете на хората. Всички хора, които са с изрядни документи, ще си получат парите от нас! Ако някой им се обажда с такива претенции, задължително да се свържат с местното РПУ, с местната прокуратура, естествено и с нас, може и лично с мен. Във всички положения става въпрос за измама. В момента тези корупционни практики ще ги спрем по всякакъв начин", шефът на ДФЗ.

Изплащането по някои от проектите е започнало, амбицията на Фонда е да преодолее забавянето до края на годината, уточни Борис Михайлов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във